Skip to content

Sanjin Sirotnjak, mag.pharm.
Ravnatelj ZU Ljekarne Jadran

Ljekarna Jadran, najveća i najstarija ustanova u ljekarničkoj djelatnosti u Primorsko-goranskoj županiji osnovana od strane Županije s misijom nastavljanja stoljetne ljekarničke tradicije našim prostorima. Očuvanje i poboljšanje zdravlja zajednice koju opslužuje uz promociju zdravog načina života, humanost i etičnost te osiguranje podjednake dostupnosti adekvatne ljekarničke usluge svim građanima primarni je cilj osnutka te dugogodišnjeg djelovanja Ustanove.

Dostupnost u pružanju ljekarničke skrbi te cjeloviti pristup u pomaganju, prevenciji i rješavanju zdravstvenih, no i životnih problema naših građana osiguravamo, kako u gradu Rijeci kao sjedištu županije, tako i u ruralnim područjima provodeći poticajne mjere zapošljavanja suradnjom s lokalnom samoupravom. Time se Ljekarna Jadran, svojim doprinosom u očuvanju zdravlja građana, već godinama ugrađuje u lokalnu zajednicu kao nezaobilazan i važan dio njenog identiteta.

Razvitak Ljekarne ”Jadran” prvobitno je bio usmjeren na unaprjeđenje ljekarničke mreže, povećanje broja ljekarničkih jedinica, otvaranje ljekarni u mjestima gdje je već djelovala primarna zdravstvena zaštita, no bitno je spomenuti kako se, kroz godine djelovanja, osjećala potreba i za centraliziranom izradom galenskih pripravaka.

Vođeni tom idejom, 1982. godine osnovan je ”Galenski laboratorij”, radna jedinica Ljekarne Jadran Rijeka. Radna jedinica Ljekarne Jadran kasnije se osamostalila, te do danas transformirala u internacionalnu farmaceutsku tvrtku iznimno uspješnog poslovanja, kako u Hrvatskoj, tako i na područjima van granica Lijepe naše – Jadranski galenski laboratorij.

Fokus našeg poslovanja u prvom redu je čovjek, briga za dobrobit građana, no isto tako i ulaganje u ljekarničke timove u cilju stvaranja izvrsnosti u pružanju usluga. Zadovoljiti visoke standarde kvalitete poticanjem na kontinuirano učenje te razvoj osobnih kompetencija i vještina naše su temeljne odrednice poslovanja. Međusobno povjerenje, adekvatna razmjena informacija i resursa, iskrena komunikacija s međusobnim poštovanjem, ono je što naše timove čini jedinstvenima a kao rezultat toga i liderima u pružanju ljekarničkih usluga.

Ljekarnici kao najdostupniji visokoobrazovani zdravstveni kadar, svoje usluge i pomoć građanima Primorsko-goranske županije pružaju djelovanjem kroz 17 ljekarni Ustanove : u Rijeci, na istoku i zapadu riječkog prstena, Gorskom kotaru i otocima.

Odgovornost u ljekarničkoj profesiji upravo je ono što osobito cijenimo, potičemo i osiguravamo. Ljekarna Jadran uz Vas je i Vašu obitelj preko 40 godina osiguravajući izvrsnost a tako će nastaviti i u budućnosti uz kontinuirano ulaganje, napredak i usavršavanje.

Skip to content