O PRAVILIMA PRIVATNOSTI

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako ZDRAVSTVENA USTANOVA LJEKARNA JADRAN RIJEKA, Vlačićev trg 3, OIB: 97301922466 (dalje u tekstu: “LJEKARNA JADRAN”) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici i koji su LJEKARNI JADRAN dostupni korištenjem web stranice:  https://ljekarna-jadran.hr/.

LJEKARNA JADRAN je posvećena zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke te kako će se oni koristiti. U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, LJEKARNA JADRAN je “voditelj obrade”, odnosno onaj koji određuje potrebe za koje i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

LJEKARNA JADRAN kao pružatelj usluga web stranice https://ljekarna-jadran.hr/  zauzima se za zaštitu privatnosti osobnih podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

LJEKARNA JADRAN

Vlačićev trg 3

51000 Rijeka

OIB: 97301922466

Službenika za zaštitu podataka možete dobiti na: gdpr@ljekarna-jadran.hr  

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

LJEKARNA poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika, zbog čega će učiniti sve potrebno da ih zaštiti od bilo kakvih kršenja ili zlouporaba. Osobni podaci korisnika su jedno od područja kojemu LJEKARNA posvećuje posebnu brigu i pažnju, jer je svjesna osjetljive naravi tog područja.

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za klub vjernosti, kada kontaktirate službu za kupce, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije našoj robi i uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo putem video nadzora.

U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to kada se pridružujete klubu vjernosti ili da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti Ljekarna Jadran i/ili naši pouzdani partneri.

LJEKARNA JADRAN kao zdravstvena ustanova sa sjedištem u Rijeci, na adresi Vlačićev trg 3, posluje putem LJEKARNIČKIH JEDINICA, i to:

 • LJEKARNA KORZO, KORZO 22, RIJEKA
 • LJEKARNA KAZALIŠTU, ULJARSKA 3, RIJEKA
 • LJEKARNA CENTAR, RIVA 18, RIJEKA
 • LJEKARNA RIVA BODULI, ZAGREBAČKA 23C, RIJEKA
 • LJEKARNA STROSSMAYER, PETRA JURČIĆA 2A, RIJEKA
 • LJEKARNA ZAMET, AVELINA TURKA 2, RIJEKA
 • LJEKARNA BRAJDA, KREŠIMIROVA 24, RIJEKA
 • LJEKARNA ŠKURINJE, OSJEČKA BB, RIJEKA
 • LJEKARNA BELVEDER, TIZIANOVA 5C, RIJEKA
 • LJEKARNA VEŽICA, KVATERNIKOVA 65B, RIJEKA
 • LJEKARNA LOVRAN, ŠETALIŠTE MARŠALA TITA 46, LOVRAN
 • LJEKARNA BAKAR, WEBEROVA 147/A, BAKAR
 • LJEKARNA NOVI VINODOLSKI, KORZO HRVATSKIH BRANITELJA 17, NOVI VINODOLSKI 
 • LJEKARNA CRES, TRG FRANE PETRIĆA 4, CRES
 • LJEKARNIČKI DEPO ŠILO, STARA CESTA 4, ŠILO
 • LJEKARNA VRBOVSKO, DOBRA 12, VRBOVSKO
 • LJEKARNA VOLOSKO, MARŠALA TITA 2, OPATIJA

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

LJEKARNA JADRAN prikuplja i koristi osobne podatke kako bi korisnicima omogućio korištenje aktivnosti putem web stranice https://ljekarna-jadran.hr/, unaprijedio rad web stranice https://ljekarna-jadran.hr/, stvorio bazu podataka korisnika  odnosno kupaca u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga te poboljšao oglašivačke i promocijske aktivnosti. Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje prigovora, provedbu drugih administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

Na internetskoj stranici https://ljekarna-jadran.hr/, LJEKARNA JADRAN prikuplja osobne podatke ispitanika kao što su: IP adresu posjetitelja internet stranice, ID posjetitelja Internet stranice , ID kupca, ime, prezime, spol, adresu e-pošte ili drugi kontakt, preferenciju vezanu uz jezične postavke, adresu dostave, registracijske podatke (ukoliko se želite registrirati na našoj stranici) , podatke o vašoj lokaciji.

Uz navedene osobne podatke koje obrađujemo prilikom posjeta internetskoj stranici, u nastavku vam detaljno navodimo i druge vrste osobnih podataka, svrhe prikupljanja i upotrebu istih, a koje prikupljamo i obrađujemo tijekom izvršavanja naših redovnih obveza:

 • Od dobavljača i drugih klijenata odnosno suradnika prikupljamo i obrađujemo, u svrhu izvršenja ugovornih obveza podatke kao što su: ime i prezime odgovorne osobe u pravnoj osobi; kontakt podatke osobne koja je zadužena za komunikaciju i izvršavanje ugovorenih obveza.
 • Od kandidata za posao, a sve u svrhu mogućeg zapošljavanja, podaci koje LJEKARNA JADRAN prikuplja i obrađuje mogu obuhvaćati: ime, prezime, adresu, kontakt podatke, stupanj obrazovanja, državljanstvo, zvanje i zanimanje, podatke o prethodnom radnom iskustvu, podatke o stručnim usavršavanjima i treninzima te rezultate testiranja koji mogu odražavati i sposobnost kandidata da izvršava sve radne obveze koje određena pozicija na koju se prijavljuje stavlja pred njega/nju.
 • Ljekarne Jadran članice su ADIVA programa vjernosti odnosno mreže od 167 ADIVA ljekarni diljem Hrvatske koje objedinjeno i kontinuirano provode brojne edukativne i marketinške aktivnosti te na taj način osiguravaju kvalitetnu i cjelovitu skrb, a kroz digitalnu prisutnost i integrirane medije prate aktualnosti i postaju bliže prema svojim pacijentima.

ADIVA karticu moguće je besplatno zatražiti u prilikom posjeta u ljekarni ili registrirati se putem aplikacije. Prilikom korištenja aplikacije, aplikacija sama ili putem trećih strana prikuplja osobne podatke kao što je IP adresa, podatak koji identificira vaš uređaj i lokaciju.  Dakle, prilikom skidanja i korištenja ADIVA aplikacije vaši osobni podatci kao što je email i IP adresa se ne spremaju i ne pohranjuju u bazama podataka LJEKARNE JADRAN  kao voditelja obrade.

Ovisno o korisnikovom uređaju i njegovim zadanim postavkama, ADIVA aplikacija može zatražiti određena dopuštenja koja joj omogućuju pristup podacima korisničkog uređaja kako je opisano u nastavku.

Prema zadanim postavkama, korisnik mora odobriti spomenuta dopuštenja (dati privolu) prije nego što može pristupiti odgovarajućim informacijama. Nakon što je korisnik dao dopuštenje može ga i opozvati u bilo kojem trenutku.

Prilikom registracije u ADIVA program vjernosti prikupljaju se sljedeći podaci: ime i prezime, adresa, kućni broj, poštanski broj, grad, spol, datum rođenja, broj telefona i e-mail adresa.

Više o  pravilima privatnosti i zaštiti podataka ADIVA programa vjernosti pogledajte ovdje.

 • LJEKARNA JADRAN prikuplja i podatke o svojim kupcima kako bi mogao izvršiti sve svoje obveze koje proizlaze iz važećih propisa. U slučaju kupnje prikupit ćemo podatke kao što su vaše ime, prezime, adresu elektroničke pošte, telefon, spol, IP adresu.
 • Usluga kupaca – ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, i sl.) , direktno u LJEKARNA JADRAN ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristit će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih pravnih osoba kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak ili ovlaštenih društava koje za nas pružaju korisničku podršku ).
 • Kada nam se obraćate ili kupujete putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime, adresa, telefonski broj i/ili e-mail adresa, a sve u svrhu izvršavanja naših usluga prema vama.
 • Kada podatke prikupljamo putem videonadzora, to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i naših suradnika, zaštitili vašu i imovinu LJEKARNE JADRAN te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Uvid u osobne podatke mogu imati, u izvršavanju svoga djelokruga posla sljedeće osobe: pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju pravnih odnosa sa korisnicima kao što je informatička podrška te druga društva koja su povezana s LJEKARNAMA JADRAN, javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju LJEKARNA JADRAN, a o čemu LJEKARNA JADRAN vodi propisane evidencije aktivnosti obrade.

Informacije o osobnim podacima koje LJEKARNA JADRAN obrađuje dobiva ili od Vas kao ispitanika ili iz nekog drugog izvora ovisno o vrsti poslovnog odnosa, odnosno o osnovi i svrsi obrade, ali samo u opsegu koji je nužan (primjerice ili za izvršavanje nekog ugovora ili za radnje koje prethode odobrenju nekog ugovora ili u svrhu poštivanja pravnih obveza LJEKARNE JADRAN temeljem nekog propisa ili u svrhu legitimnog interesa LJEKARNE JADRAN ili na temelju Vaše privole). LJEKARNA JADRAN će prikupljati i obrađivati osobne podatke samo u slučajevima kada je to propisima dozvoljeno:

 • obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza
 • kada je ispitanik dao privolu za obradu svojih osobnih podataka
 • obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora
 • obrada je nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe
 • obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa LJEKARNE JADRAN.

Kakva prava na privatnost imate?

LJEKARNA JADRAN poštuje da svaki korisnik treba imati mogućnost osigurati točnost, potpunost i ažuriranost svojih osobnih podataka. Ukoliko korisnik smatra da su njegovi osobni podaci nepotpuni, netočni ili nisu ažurirani, može kontaktirati LJEKARNA JADRAN slanjem elektroničke pošte na gdpr@ljekarna-jadran.hr

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od LJEKARN JADRAN zatražiti sljedeće:

  
  da vam omogući pristup vašim osobnim podacima      LJEKARNA JADRAN možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.   Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.    
  zatražiti ispravak pogrešnih podataka  Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.  
  zatražiti brisanje osobnih podataka  Možete tražiti od LJEKARNA JADRAN da zaustavi obradu ili čak brisanje Vaših osobnih podataka. Ukoliko Vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, LJEKARNA JADRAN bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.  
  Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti  Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
  podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke  Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju LJEKARNA JADRAN smatra legitimnom.  
  zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)  Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od LJEKARNA JADRAN prijenos podataka drugom vršitelju obrade.  

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke navedene na početku  ovih Pravila.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Obrađeni podaci pohranjuju se u našim prostorijama i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

LJEKARNA JADRAN će osigurati da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe.

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim Pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što LJEKARNA JADRAN razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. LJEKARNA JADRAN će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje LJEKARNU JADRAN na čuvanje podataka. Primjerice, podatke vezane uz ostvarenje vaših prava kao što je pravo na zaborav čuvamo trajno; podatke vezane uz prigovor potrošača 1 godinu od primitka istoga i sl.

U slučaju da ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ukoliko izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Uz sve navedeno, važno je istaknuti sljedeće; prilikom revizije vodit ćemo računa da nakon proteka 1 godine od kada ste nam rekli koje kolačiće prihvaćate i/ili ste dali privolu istu i obnovite, a ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. LJEKARNA JADRAN će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Razmjenjuje li LJEKARNA JADRAN podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim Pravilima.

LJEKARNA JADRAN surađuje s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštiteu skladu s EU zakonodavstvom.

LJEKARNA JADRAN kao voditelj obrade osobnih podataka može prenijeti osobne podatke izvan EU ako su potrebni za izvršenje ugovora između LJEKARNE JADRAN i izvršitelja obrade i/ili drugog voditelja obrade ili za ispunjavanje zakonskih obveza. U potonjem slučaju LJEKARNA JADRAN vrši prijenos osobnih podataka samo zemljama koje pružaju odgovarajuću razinu zaštite i to putem modela ugovora koji sadržavaju obvezujuće odredbe ili putem obvezujućih korporativnih pravila; ili u skladu s odobrenim mehanizmom certifikacije i/ili zaštitnim okvirom privatnosti prilikom prijenosa osobnih podataka iz Europske unije i Švicarske u Sjedinjene Države.

Uz sve navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime LJEKARNA JADRAN, na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanja i druge usluge u i izvan LJEKARNA JADRAN. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također , obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC

LJEKARNA JADRAN koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja (dalje u tekstu: Google).

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu uključena ova pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka LJEKARNA JADRAN je dužNA obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

 1. Podaci o vašim aktivnostima

Podatke o vašim aktivnostima na Google uslugama Google prikuplja kako bi vam na temelju njih primjerice preporučili videozapis na YouTubeu koji bi vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google prikuplja mogu uključivati:

– pojmove koje tražite

– videozapise koje gledate

– prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima

– podaci o glasovnoj i audio aktivnosti prilikom upotrebe audio značajki

– aktivnosti kupnje

– osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj

– aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge

-povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom.

Ukoliko Google usluge upotrebljavate za upućivanje i primanje poziva ili slanje i primanje poruka, Google može prikupljati podatke telefonskog zapisnika kao što su vaš telefonski broj, broj koji ste nazvali, broj koji je primio poziv, brojeve na koje su pozivi preusmjereni, vrijeme i datum poziva i poruka, trajanje poziva, podatke o usmjeravanju i vrste poziva.

Na svojem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na vaš račun i upravljati njima.

 • Podaci o lokaciji

Podatke o vašoj lokaciji Google prikuplja kada upotrebljavate specifične Google usluge. Vaša se lokacija može odrediti uz različite razine preciznosti na temelju:

– GPS-a

– IP adresa

– podataka senzora na uređaju

– podataka o stvarima u blizini uređaja kao što su Wi-Fi pristupne točke, mobilni odašiljači i uređaji s omogućenim Bluetoothom.

U nekim okolnostima Google prikuplja podatke o vama i iz javno dostupnih izvora.

Na primjer, ako se vaše ime pojavi u lokalnim novinama, Google- ova tražilica može indeksirati taj članak i prikazati ga drugim korisnicima kada pretražuju vaše ime.

Važno je napomenuti da podatke o vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji pružaju podatke o mogućim korisnicima Google poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zlouporabe kao i oglašivača radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa Google može povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja. Prikupljene podatke, kao što je adresa elektroničke pošte, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije Ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima.

Na primjer, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na različitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uređaja. Ovisno o postavkama vašeg računa, vaša aktivnost na drugim web-lokacijama i u drugim aplikacijama može biti povezana s vašim osobnim podacima radi poboljšanja Google-ovih usluga i oglasa koje Google prikazuje.

Ako drugi korisnici već imaju vašu adresu elektroničke pošte ili druge identifikacijske podatke, Google im može prikazati vaše javno vidljive podatke Google računa, primjerice vaše ime i fotografiju. Tako primjerice mogu lakše raspoznati elektroničku poruku koju im pošaljete.

VAŠE KONTROLE PRIVATNOSTI

Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google prikuplja o vama i načinom na koji ih upotrebljava.

U ovom su odjeljku opisane glavne kontrole za upravljanje privatnošću :

1. Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.

2. Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.

Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate.

3.Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na vaš Google račun i upravljati njima.

Na vašem Google računu dostupne su sljedeće kontrole:

a. Kontrole privatnosti

b. Kontrole aktivnosti

Odredite vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na vaš račun.

c. Postavke oglasa

Upravljajte postavkama oglasa koji vam se prikazuju na Google-u te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoće li se vaši osobni podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te uključiti ili isključiti određene usluge oglašavanja.

4. Google vam omogućava da upravljate podatke koje drugi vide o vama na Google-ovim uslugama.

5. Dijeljene preporuke putem Google-a.

Odaberite hoće li se vaše ime i fotografija prikazivati pored vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.

6.Informacije koje dijelite.

Odredite s kime ćete dijeliti podatke putem svojeg računa na Google-u+.

7.Google vam pruža i načine za pregled i ažuriranje podataka.

Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolirati podatke koji nastaju vašom upotrebom Google-ovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu.

Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomično ili u cijelosti.

8.Uslugu Google nadzorne ploče.

Putem Google nadzorne ploče možete upravljati podacima koji su povezani s određenim proizvodima.

Vaši osobni podaci

 1. Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj.

Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s vašim podacima.

Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoće li se vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka.

Postavke YouTube-a: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTube-u i povijest gledanja na YouTube-u.

 • Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Google-om.
 • Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka

Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

 • Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

• Izbrisati sadržaj s određenih Google-ovih usluga.

• Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost.

• Izbrisati određene Google-ove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani.

• Izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

• Postavke preglednika: na primjer, možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Google postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena.

Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile vaše postavke jezika.

• Postavke uređaja: vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može  prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

Kolačići

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini LJEKARNA JADRAN koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”.

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Više o kolačićima pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića[A1] .

Druge web stranice

Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje LJEKARNA JADRAN prikuplja od posjetitelja internet stranice, pretplatnika na newsletter i kupaca (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem web stranice https://ljekarna-jadran.hr/ imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

LJEKARNA JADRAN nije odgovorna za načine i uvjete rada trećih strana.

LJEKARNA JADRAN prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook i Google (YouTube kanal). LJEKARNA JADRAN odnosno odgovorne osobe imenovane od strane LJEKARNE JADRAN imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, LJEKARNA JADRAN ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

LJEKARNA JADRAN koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, YouTube-a, Instagram-a i LinkedIn-a, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

  
FACEBOOK ONLINEhttps://www.facebook.com/policy.php  
YOUTUBE ONLINE  https://policies.google.com/privacy?hl=hr  
INSTAGRAM ONLINE  https://help.instagram.com/519522125107875
LINKEDIN ONLINE[A2] https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:  https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.  
ZA YOUTUBE: Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, Ireland  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:    https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za YouTube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.  
ZA INSTAGRAM: FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska  
  Kontakt službenika za zaštitu podataka:  https://hr-hr.facebook.com/policy.php https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.  
ZA LINKEDIN LINKEDIN IRELAND UNLIMITED COMPANY, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland
Kontakt službenika za zaštitu podataka:https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO
  Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za LinkedIn, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu objavom na Internet stranici.

LJEKARNA JADRAN zadržava pravo izmjene i dopune Pravila privatnosti te će isti biti objavljeni na web stranici.


 [A1]Molimo stavite link/poveznicu na Pravila o korištenju kolačića kada se implementira na web.

 [A2]Trenutno je na početnoj stranici weba vidljivo korištenje Facebook i YouTube. Osim navedenih, LJEKARNA JADRAN ima i otvorene profile na Instagram-u i LinkedIn-u Instagram, stoga je na webu potrebno to dodati (ikonicu s poveznicom na profil).